Monday, January 17, 2011

Luxusní auto Bugatti Veyron 16.4

Čím jiným začít blog luxusní auta než touto bestií. Toto auto možná někdo nebude považovat za luxusní v tom smyslu, že by nabízelo superpohodlné svezení jako třeba Rolls-Royce, ovšem nabízí skutečně luxusní zážitek z jízdy. No řekněte, ve kterém voze by jste mohli jet 431 km/h? Jestli pro Vás tedy luxus představuje obrovská rychlost, pak Bugatti Veyron 16.4 jistě luxusní auto je.
Bugatti Veyron 16.4 byl představen minulý rok. Je to odlehčená verze "běžného" Veyronu( spojení "běžný" a Veyron nějak nejde moc dohromady :)
Bugatti Veyron je luxusní auto, čtyřikrát přeplňovaný šestnáctiválec o objemu 8 litrů! Oproti starému Veyronu mu byla pomocí lepšího turba zvýšena výkonnost na neuvěřitelných 1200 koní( u nejslabší Fabie 60 koní). Točivý moment má Bugatti Veyron 16.4 také jen velmi těžko představitelných 1500 Nm (běžná Fabia má tak 200Nm).
Bugatti Veyron 16.4 má také sedmistupňovou převodovku. V minulém roce se tomuto vozu podařilo na okruhu dosáhnout průměrné rychlosti 431 km/h. Jestli si však myslíte, že si koupíte Bugatti Veyron a budete se po silnici prohánět 431 km/h pak Vás velmi zklamu, produkční verze má totiž omezenou rychlost na "pouhých" 415 km/h.

No comments:

Post a Comment