Sunday, March 6, 2011

Saab PhoeniX

Na ženevském autosalonu představil Saab auto s velmi přiléhávím názvem, který se jmenuje Phoenix. Přesně ve stejné situaci jako tento bájný pták se totiž nachází automobilkac Saab. I když se jedná pouze o koncept, vypadá auto tak dobře, že jsme prostě nemohl odolat o něm nic nenapsat.



O design tohoto luxusního auta se postaral velmi známý a v současné době také velmi vysoce ceněný designér Jason Castriota. Tento člověk pracoval pro mnoho různých automobilek a pracoval i pro tak slavná jména jako jsou třeba Ferrari, nebo Masserati.
Ttot auto je unikátní nejenom svým vzhledem, ale také prací se vzduchem, který je využíván ke stabilizaci vozu, to umožňují něco jako křídla po stranách. Auto má taky další prvky, jako aktivní vzduchové klapky, která snižují opdor vzduchu. Luxusní auto má také zajímavý pohon, přičemž přední kola pohání klasický benzinový motor a zadní elektromotor.

Auto má 2+2 interiér, výklopné dveře a jeho kominikační systém používá google android. Bohužel je toto luxusní auto pouze koncept, Saab ale slibuje, že spousta použitých inovativních prvků se objeví i v jeho běžných modelech.

No comments:

Post a Comment