Friday, February 4, 2011

Lamborghini Murcielago LP670-4 SV



Tentokrát pro Vás mám auto, které patří mezi mé největší lásky, stejně jako celá automobilka Lamborghini.
První Lamorghini Murcielago bylo představeno již v roce 2001 jako nástupce vozu Diablo, Lamborghini Murcielago LP670-4 SV je tak již třetí generací tohoto vozu, představen byl na autosalonu v Zenevě v roce 2009. Tneto název je skutečně velmi zvláštní, avšak rozluštit ho není až tak složité. LP je zkratka Longitudinale Posteriore (znamená to vzadu podélně uložený motor), další číslo znamená výkon motoru v koních, potom je označení SV (SuperVeloce, italsky Super Rychlost). Při výrobě tohoto vozu se automobilka rozhodla udělat ho jako limitovanou edici a tak bylo vyrobeno pouze 350 kusů plus 10 kusů speciálně upravených pro čínský trh.

Nemůžu si pomoci, ale skutečně si myslím, že Lamborghini Murcielago LP670-4 SV je snad společne s Ferarri 250 GTO a Porsche 917, nejhezčím autem všech dob. Toto auto člověka fascinuje svojí krásou a dokonalostí prakticky z každého úhlu a může se směle srovávat s krásou těch nejhezčích žen.

To co má toto auto pod kapotou sice není tak fascinující jako jeho design a těm nejšílenějším supersportuům se rovnat nemůže, přesto má tohle luxusní auto co se týče svezení jistě velmi mnoho co nabídnout.

Tato luxusní kráska má dvanáctiválcový motor o obsahu 6,5 litru a výkon 670 koní. Maximálku má jistě slušných 342 km/h, před manželem vaší milenky Vám pak dá náskok z 0-100 km/h již za 3,2 sekundy.

Cena vozu je také celkem přijatelných 8,6 milionu korun, bohužel bude asi dnes již složitější toto auto sehnat vhzledem k tomu, že tyto luxusní auta byly vyrobeny v omezené sérii.

No comments:

Post a Comment