Friday, February 4, 2011

Rolls-Royce Ghost

Tento web se jmenuje luxusní auta i když zatím jsme to měli hlavně auta velmi rychlá rychlá a sportovní. Ne každý si však pod pojmem luxus představuje dvě sedadla, žádný zavazadlový prostor, roztřesené kosti a žaludek pohybující po všech koutech dutiny břišní. Právě pro všechny ty, kteří dávají přednost spíše klidnému a pohodlnému svezení tu dnes mám auto, jehož značka se stala přímo synonymem luxusu. Tím se skutečně může pochlubit jenom velmi málo značek.

Rolls-Royce Ghost (tedy Duch) byl pojmenován na počest vozu Silver Ghost (Stříbrný Duch), původně se toto auto jmenovalo RR04.

Rolls-Royce Ghost je vyroben z tradičních materiálů na rozdíl od modelu Phantom je tak tělo vyrobeno z oceli. automobil je vybavne superspeciálním systémem inteligentního odpružení, které tak zajištujě maximální možný komfort pasažérům.Toto odpružení a stabilizace jsou tak pokročilé, že auto pozná, když pasažér na zadních sedadlech změní pozici a sedne si jinam, auto tento přesun váhy vyrovná.

Toto luxusní auto je postaveno na podvozku BMW 7, ten je však velmi silně modifikovaný, přčemž společných částí u obou vozů by mělo být asi 20%.

Rolls-Royce Ghost váží 2470 kg, motor je dvanáctiválec do V o objemu 6,6 litru, má výkon 563 koní a točivý moment 780 Nm. Automobil má také automatickou, osmirychlostní převodovku, z 0-100 s dostane pod pět vteřin a maximální rychlost je omezena na 255 km/h.
Milovníky luxusních vozů možná překvapí relativně nízká cena tohoto auta, která je pouhých 255000$, no nekupte to!

No comments:

Post a Comment