Friday, February 4, 2011

SSC Ultimate Aero II (Next Generation)

Dnes tu máme další luxusní auto, které je skutečně jako z říše snů a to hlavně proto, že jeho udávaná maximální rychlost je neuvěřitelných 443 km/h.
toto auto je pokračováním Ultimate Aero od společnosti Shelby Super Cars, nejdená se však o "toho" Shelbyho, zakladatelem této společnosti je jistý Jerod Shelby.

Na SSC Ultimate Aero II (někdy označované jako Next Generation) jistě na první pohled zaujme úžasný futuristický design, který je odvážný i oproti ostatním vozům této třídy, které se také rozhodně nevyznačují konzervativním vhledem. Auto skutečně velmi připomíná nějakou moderní stíhačku amerického letectva, létat ovšem (zatím) neumí, nicméně i tak má tento luxus na kolech co nabídnout. Tento dojem posiluje nejvíc asi kabina, která z venku vypadá jako kabina stíhačky a také tvar nasávacích otvorů, které velmi připomínají tvar nasávacích otvorů moderních vojenských strojů jako F-22 či JSF. Jak jste jistě už pochopili, je to auto schopné konkurovat Bugatti Veyron. Proč tomu tak je dozvíte na následujících řádcích.

O pohon auta se stará osmiválec se dvěma turby o objemu 6,8 litru a výkonu 1365 koní. Maximální rychlost již znáte, no důležité je i vědět, že v případě potřeby Vás vystřelí na stovku za 2,6 vteřiny. auto díky velmi širokému použití uhlíkových vláken váží pouhých 1180kg, což je skutečně na luxusní auto tohot výkonu úžasný údaj. Luxusní je samozřejmě i cena tohoto auta, něco málo pod milion dolarů, ale vzhledem k posilující koruně, si ho jistě budete moci koupit i Vy.

No comments:

Post a Comment